HTML

Macska - mint háziállat

Macska kedvelők, macska tulajdonosok figyelem! Hasznos információk, hírek egy helyen, melyek felmerülhetnek a macskák tartásával kapcsolatban.

Friss topikok

  • fpsandi: Nekem a kutya érkezett később, és a macska sokáig félt tőle. Ha közeledett, a kutya próbált vele j... (2010.01.26. 13:46) Ha együtt él a macska és a kutya

Archívum

Milyen gondozást igényel az újszülött macska?

2010.01.15. 14:41 macska.haziallat

Vemhes cicánk reggel nem bújik a gazdihoz a szokásos simogatásért, vagy nem kéri a reggelit. Mit jelenthet ez? Valószínűleg eljött az idő..

A cicamama a nász után két hónappal  hozza világra kicsinyeit. Egyik reggel egyszerűen eltűnik a macska. Nem ébreszti gazdáját a reggeli miatt. Ez jelezheti, hogy eljött a nagy nap. Ennek oka mindössze annyi, hogy macskánk nem kíván társaságot a szülés alatt. Ez persze nem azt jelenti, hogy hagyjuk magára, csak azt, hogy ne zavarjuk, de mindenképpen legyünk résen, és ha gond akad, akkor rögtön hívni kell az állatorvost! Átlagosan 3-5 kiscica születik, akikre az anya nagyon vigyáz.

Nekünk is vigyázni kell, mert az anyamacska ilyenkor átértékeli a gazdával kialakult valszeretetteljes viszonyát és a piszkálásra, vagy simogatásra is tettlegességgel reagálhat. A macska kölykök 3 hetes korukig anyatejen élnek, így a mama ritkán hagyja magára a kölykeit ebben az időszakban.
Mindennél fontosabb a macskák számára a meleg környezet, a tiszta hely, az egészséges környezet biztosítása.

Szólj hozzá!

Címkék: cica macska kiscica macskák

A bejegyzés trackback címe:

https://macska-haziallat.blog.hu/api/trackback/id/tr881674579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása